Des de la vessant més artística fins a la més esportiva, el Pole dance és practicable en tots els estils. Al Verticalfit Vic els hi trobaràs tots, perquè tothom pugui sentir-se còmode amb el seu estil personal. A continuació trobaràs les principals qüestions que un es pot plantejar abans de practicar Poledance. Si et queda algun dubte, contacta’ns!      662.56.02.11

  • QUI POT PRACTICAR POLEDANCE? tothom que vulgui. És apte per a qualsevol persona que hi posi interès, ganes i voluntat. És un esport dur a l’inici. Per progressar requereix de constància en la seva pràctica. Al Verticalfit Vic treballem amb gent des dels 5 anys fins als 65 anys d’edat, no és exclusiu de gent jove.
  • ELS INFANTS I EL POLEDANCE: al Verticalfit Vic ensenyem a infants a partir dels 5 anys d’edat. Tenim grups concrets d’infantil i altres grups oberts per a famílies (mares/pares i fills/es). És un esport gimnàstic on els nens i nenes treballen la força, la flexibilitat, la resistència, la coordinació, la memòria, la creativitat i el treball en equip. 
  • QUINA ROBA S’HA DE PORTAR? el Poledance es practica amb poca roba (top esportiu i coulotte) per tal de que la pell estigui en contacte amb la barra i et permeti aguantar-te ( la roba fa relliscar, sobretot al principi quan no es té força ni pràctica). 
  • I SI EM FA VERGONYA ENSENYAR EL MEU COS? al principi molta gent se sent extranya al practicar un esport amb poca roba, però, tots anem a la piscina o platja quan arriba l’estiu oi? 🙂 Oferim classes particulars, grups reduïts (5 persones)  i grups complerts (12-14 persones). 
  • NECESSITO ESTAR EN FORMA PER PRACTICAR-HO? no necessàriament has d’estar en una bona forma física per iniciar-te. La resistència, la força, la flexibilitat, l’elasticitat i la coordinació s’aniran treballant a cada sessió per millorar. Evidentment com tot, quan més bona condició física tingui un mateix, millors resultats es veuran en menys temps.
  • QUIN TEMPS NECESSITO PER VEURE ALGUNA EVOLUCIÓ? no es pot generalitzar i especificar un temps en concret, perquè com ja hem dit abans, depèn de la dedicació personal i la condició física de cadascú. En global, s’estableix que en uns 6 mesos l’alumne ha assimilat la tècnica principal i ja pot fluir lleugerament fent figures individuals o alguns enllaços simples. 
  • NECESSITO SABATES DE TALÓ? No! Les “High-Heels” o talons alts només s’utilitzen per a l’especialitat de Pole dance Exòtic o PoleArt. Si no fas aquesta especialitat, no caldrà portar-los.  🙂
  • ELS HOMES I EL POLEDANCE: aquest esport és apte per a tothom, per tant, qualsevol home amb ganes de practicar-lo, ho pot fer! No excloem a ningú per al seu gènere, orientació sexual o raça! 
  • QUI FA LES CLASSES? Al Verticalfit vic tenim diferents professionals formats i titulats per la FEPS i My Polespace Moscou que t’ensenyaran tot el que cal per apendre’n! Coneix-los clicant aquí 

HISTÒRIA I CURIOSITATS DEL POLEDANCE

L’origen del Pole dance no prové de les sales i clubs nocturns amb stripers ballant de forma sexual, com la majoria de població creu. Els seus orígens es remunten a la Índia (1135 d.C) quan era un esport practicat inicialment per a lluitadors, anomenat Mallakhamb (Malla= lluitador i Khamb= tub/pole). La finalitat d’aquesta pràctica era desenvolupar millors reflexes, més coordinació, concentració, força i velocitat.

Amb el pas del temps la pràctica es va estendre a diferents països, i va ser la Xina qui va començar a utilitzar la barra de ferro per als professionals del Circ, creant una nova modalitat més esportiva anomenada “Vara Xina” o “Chinese Pole”. La barra que utilitzen els artistes de Circ s’anomena MÀSTIL, i es diferencia de la barra de Pole dance pel fet d’estar forrada amb cuir o algun tipus de pell similar. D’aquesta manera els artistes de Circ, poden anar vestits per a fer els seus números i acrobàcies, ja que la roba amb el forro de la barra, impedeixen relliscar.

Ja al S.XX la barra comença a ser la protagonista dels clubs d’oci nocturn, amb les dones ballant de forma eròtica per entretenir i estimular al personal masculí. Països com França (París) i Holanda (Amsterdam) en són els pioners. 

No és fins a l’any 2000 que el Pole dance comença a ser un esport popular en el món del fitness i a l’any 2006 s’inclou com a esport. 

L’any 2009 Tim Trautman i Katie Coates creen la IPSF (International Pole Sports Federation), amb la finalitat d’unir a tots els atletes, entrenadors, jutges i entusiastes del món del Pole dance.