Cèrcol Aeri

Què és el Cèrcol Aeri?


El cèrcol aeri, també anomenat aro o lyra, és una modalitat circense que forma part del grup de les disciplines aèries. Aquestes disciplines artístic-esportives són la combinació entre, dansa, teatre, gimnàstica i acrobàcia.

L’aro és un cos rígid, per tant, a diferència de les teles o del trapezi, aquest element no s’adapta a tu, sinó tu a ell. La seva manipulació requereix de força, flexibilitat i equilibri (tot això es treballarà en les classes). A més, és l’element de la dansa aèria amb la forma més perfecte perquè enmarca a la persona en el seu cercle únic, sense deixar-la escapar.

Al contrari del que la gent s’imagina, la pràctica del cèrcil aeri és apta per a tothom. A més de comptar amb múltiples beneficis, és la perfecta combinació entre l’esforç físic i els aspectes artístics, per tant, en les classes no només es potencia el treball físic, també es reforça que els alumnes vagin adquirint les eines per a l’expressió corporal, incentivant la part artística.

En l’aspecte físic hem de recordar que l’acrobàcia en cèrcol aeri és una activitat en suspensió, i com a tal, fa que tots els músculs s’activin, això es deu al fet que el cos reacciona davant la gravetat, amb la qual cosa anem agafant força progressivament i quan ens adonem podem fer coses que al principi ens semblaven impensables.

A més, aquest tipus de disciplines tenen un component de superació molt fort, que ens ajuda a motivar-nos per superar-nos classe a classe. Mentrestant, a nivell mental, cada vegada anem augmentant la nostra confiança.

Al Verticalfit Vic fem que el Cèrcol Aeri sigui practicable per a tots els públics, a partir de 5 anys.

Beneficis del Cèrcol Aeri

  • Augmenta la flexibilitat i elasticitat

  • Tonifica la musculatura